ΤΙΜΕ ΙΝ ΑΤΗΕΝS            
 

ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ

 

 

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ  
ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΑΜΟΥΛΗ

Πως κερδίσαμε όλοι μαζί την Ελληνομάθεια

 των Παιδιών μας στην Αυστραλία !

Alfred - George Kouris  a biographyΑΡΧΙΣΕ  Η  ΔΕΥΤΕΡΗ  ΓΕΝΙΑ  ΝΑ  ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ  ΣΤΑ  ΚΟΙΝΑ
 

Είναι πολύ ευχάριστο γιά την Ομογένειανα μαθαίνει, ότι τα διάφορα Ελληνικά Σωματεία   διοικούνται καλά εδώ στη Μελβούρνη,ότι  έχουν πολλά  δραστήρια μέλη που φροντίζουν  όχι μόνο τους ηλικιωμένους τους, αλλά και τα παιδιά των  μελών τους , γιά να  έχουν και αυτά ευκαιρίες νά  ψυχαγωγηθούν στα Σωματεία των Γονέων τους,που αρχίζουν πάλι να είναι ζωντανά όπως πρώτα και σιγά-σιγά αρχίζουν και πάλι να διαθέτουν π.χ.αθλητικές ομάδες γιά διάφορα αθλήματα,αγώνες στίβου,ποδοσφαίρου και μπάσκετ μπόλ.  

Μπράβο τους,όπως και μπράβο στους ταλαντούχους συμπαροίκους μας,τους λάτρες του θεάτρου και της μουσικής,που οργανώνουν συχνά ωραίες θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, όπως π.χ. είναι οι Αιγυπτιότες της ΕΕΑΜΑ  που κρατούν τα πρωτεία!..  

Και ένα μεγάλο μπράβο στις χιλιάδες Γονείς της Δεύτερης Γενιάς που στέλνουν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους στα θαυμάσια Ελληνικά μας Κολέγια του Αγίου Ιωάννου στο Πρέστον, του Alphington Grammar της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, και των Αγίων  Αναργύρων της Ελληνικής Κοινότητας του Oakleigh,αλλά  και στα εκατοντάδες Aπογευματινά και Σαββατιανά Κοινοτικά Σχολεία, ή τα εξ ίσου άριστα Ιδιωτικά  Επαγγελματικά Σχολεία μας και μαθαίνουν Ελληνικά.

Χάρικα όταν έλαβα προ ημερών το θαυμάσιο περιοδικό της  Ελληνικής Κοινότητάς με τον τίτλο ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΝΕΑ,γιά την όχι μόνο άριστη δημοσιογραφική επιμέλειά του αλλά και τη πολυτελή εκτύπωσή του,τονίζοντας τη συμμετοχή των Νέων στα παροικιακά μας!.   

Ολα αυτά είναι η ιστορία μας και οι θησαυροί μας της ξενητιάς, που αφίνουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας ως διαθήκη μας, και ελπίζουμε ότι αυτά όλα θα τα σεβαστούν τα  ελληνόπουλα που μαθαίνουν τα Ελληνικά τους στα Σχολεία μας και έτσι αποφοιτούν.

Κάθε χρόνο,είναι χιλιάδες και αργά -ή γρήγορα-ασφαλώς θα ασχοληθούν με τα κοινά!.

Θα μας έλθουν στα Σωματεία μας-άν τα καλέσουμε-κιόταν έλθουν κοντά μας,να είμαστε

ευγενείς μαζί τους,κιόχι πεισματάρηδες και ξερόλες.., γιατί αυτά τα αγόρια και κορίτσια μας, έχουν σπουδάσει και ξέρουνε πως να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους!  

Το ότι η Δεύτερη Γενιά μας άρχισε να ενδιαφέρετε γιά τα ΚΟΙΝΑ.. το βλέπει κανείς ολοφάνερα πρώτα-πρώτα στην Ελληνκή Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης& Βικτωρίας που έχουν εγγραφεί ως μέλη αρκετοί  Νέοι και  Νέες της Δεύτερης και Τρίτης Γενιάς και επίσης το γεγονός,ότι  οι ελληνικές ταβέρνες της Μελβούρνης είναι γεμάτες ελληνόπουλα  τα Σαββατο-Κύριακα που τρώνε ελληνικά φαγητά και χορεύουν ελληνικούς χορούς !...   

Από αυτά τα νέα μέλη,μερικοί έβαλαν υποψηφιότητα πέρυσι στις εκλογές της Κοινότητας και εξελέγησαν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο,κιέχουν τη διάθεση όπως φαίνεται και την φιλοδοξία,όχι μόνο να βοηθήσουν τον νέο  Πρόεδρό της Κοινότητας που εξελέγη γιά δεύτερη φορά,το γνωστό δικηγόρο Βασίλη Παπαστεργιάδη και τον Γενικό Γραμματέα της Κοινότητας κ.Κώστα Μάρκο,με ψήφο εμπιστοσύνης 76% αλλά κιόλους τους άλλους που ήσαν υπέρ της καταδάφισης του παλαιού κτιρίου της Κοινότητας στη γωνία Lonsdale & Russell Sts στο City,γιά να οικοδομηθεί ο Πύργος 15 ορόφων,που θάναι το καμάρι μας!..     

Εκτός όμως από την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης & Βικτωρίας είναι και άλλα Ελληνικά Σωματεία Μεταναστών που ιδρύθηκαν πριν 60, 50, και 40 χρόνια  και  θέλουν τώρα που γεράσανε τα μέλη τους, να τα αντικαταστήσουν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους,γιά να τα κάνουν τα Σωματεία τους καλύτερα από τους γονείς τους και όχι μόνο πιό  λειτουργικά,αλλά και πιό  χρήσιμα,ώστε να μην χαθεί και η περιουσία τους !...

Τέτοια Σωματεία μας που ήδη αρχίζουν να εξιδανικεύονται κατά τη γνώμη μου είναι το   HACCI ( Hellenic Australian Chamber of Commerce & Industry ), η ΑΧΕΠΑ,η ΕΕΑΜΑ,η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ,και φυσικά η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας, και ας ελπίσουμε ότι και όλοι οι άλλοι θα τους ακολουθήσουν σιγά-σιγά  !...    

       Γράφει ο Αλφρέδος Κουρής,ΟΑΜ-(Μέλος της Κοινότητας απτο 1958)

Disclaimer
While every effort has been made by ANAGNOSTIS to ensure that the information on this website is up to date and accurate, ANAGNOSTIS  does not give any guarantees, undertakings or warranties in relation to the accuracy completeness and up to date status of the above information.
ANAGNOSTIS will not be liable for any loss or damage suffered by any person arising out of the reliance of any information on this Website

.Disclaimer for content on linked sites
ANAGNOSTIS accepts no responsibility or liability for the content available at the sites linked from this Website.
Το περιοδικό δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο άρθρων των συνεργατών.

Anagnostis  P.O.Box 25 Forest Hill 3131 Victoria Australia
 enquiry@anagnostis.info