ΤΙΜΕ ΙΝ ΑΤΗΕΝS            


 

 

Tα πρώτα πρακτικά της Κοινότητας
σε ηλεκτρονική έκδοση

 

                                            ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ
                                             ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
                                              ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
                                              ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ
                                               ΣΕ
                                                ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
                                                                                                                            

Τα πρώτα πρακτικά της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας, της περιόδου 1897-1916, δημοσιεύονται για πρώτη φορά σε ηλεκτρονική έκδοση, με την ευκαιρία της 114ης επετείου της ιστορικής μας οργάνωσης.

Τα πρακτικά, που παρουσιάζονται από την ιστοσελίδα της Κοινότητας  
περιέχουν εκατοντάδες ονόματα των πρώτων Ελλήνων μεταναστών και μέσα από τις σελίδες των, βλέπουμε την ιστορία της οργάνωσης όπως εξελίχθηκε κατά τις πρώτες δύο πρώτες δεκαετίες λειτουργίας της. Όπως για παράδειγμα την ίδρυση της πρώτης Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Μελβούρνη (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), τη συνεισφορά των ιδρυτικών μελών της Κοινότητας στις προσπάθειες για την απελευθέρωση της Ελλάδας και το πρώτο Καταστατικό της Κοινότητας, που είναι και το πρώτο Καταστατικό ελληνικού οργανισμού στην Αυστραλία (σελ. 41-50).

Αυτά τα σπάνια έγγραφα, που αποτελούν την πεμπτουσία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, συνδέουν άρρηκτα την ιστορία μας με την ιστορία της Μελβούρνης και της Βικτωρίας.

Στόχος της είναι να διατηρήσουμε και να προωθήσουμε τέτοια ιστορικά έγγραφα που καθορίζουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προγόνων μας, προς όφελος τόσο των σημερινών όσο και των μελλοντικών γενεών.

Η Κοινότητά μας είναι υπερήφανη που μπορεί να συμβάλει στο πολιτιστικό τοπίο της Μελβούρνης στην προσπάθειά της να προσδιορίσει τη σημασία της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Περισσότερα: 9662 2722ΑΡΧΕΙΟ

 

 


  Hellenes around 
the Globe

 


GREEKS 
IN AUSTRALIA

Explore the Map above

Disclaimer
While every effort has been made by ANAGNOSTIS to ensure that the information on this website is up to date and accurate, ANAGNOSTIS  does not give any guarantees, undertakings or warranties in relation to the accuracy completeness and up to date status of the above information.
ANAGNOSTIS will not be liable for any loss or damage suffered by any person arising out of the reliance of any information on this Website

.Disclaimer for content on linked sites
ANAGNOSTIS accepts no responsibility or liability for the content available at the sites linked from this Website.
Το περιοδικό δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο άρθρων των συνεργατών.

Anagnostis  P.O.Box 25 Forest Hill 3131 Victoria Australia
 enquiry@anagnostis.info